Concerten in 2022

Zo 12 juni 2022 15:00 uur | CamerataTrajectina |Liedjes zonder woorden | Aula Huis Hodshon Haarlem    

3.PNG

tickets € 27,50

jongeren t/m 30 jaar € 17,50

Liedjes zonder woorden - jazz uit de gouden eeuw

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s.

Zo 26 juni 2022 15:00  | piano-viool duo Mariana Izman & Laura Oomens | Dorpskerk Bloemendaal

Bloemendaal 26 juni .PNG

tickets € 27,50

jongeren t/m 30 jaar € 17,50