top of page

BESTUUR

B2C30083-D560-46DC-9375-3849D5AE9001_4_5

Na haar opleiding tot pianodocent belandde Renee ter Braake al snel aan de 'achterkant' van het Nederlandse muziekleven. Organiseren is haar tweede natuur, en Renee is in haar element als ze ervoor kan zorgen dat musici zich volledig kunnen concentreren op het leveren van een artistieke prestatie, omdat alles eromheen goed is georganiseerd. Zij werkte als producer/ programmamaker bij de NOS, als muziekschooldirecteur, als beleidsmedewerker van het Sociaal Fonds Kunstzinnige Vorming en als directeur van Festival de Gelderse Muziekzomer. In haar vrije tijd is ze onder meer programmeur/secretaris van de Stichting voor Kamermuziek Wageningen en programmeur van de stichting Klassiek aan de Rijn en stichting De Korenwinde, beide in Rhenen.

In het voorjaar van 2007 startte zij als zzp’er met haar eigen bureau: RtB Muziekorganisatie. RtB Muziekorganisatie biedt organisatorische ondersteuning voor concertseries, ensembles, festivals en individuele musici in de klassieke muziek: programmering, productie, zakelijke leiding, financiële ondersteuning, publiciteit en PR, advisering in het algemeen. Daarnaast schrijft zij toelichtingen op concertprogramma's en is zij een zeer gewaardeerd bladomslaander voor pianisten tijdens concerten en cd-opnames.

Renee ter Braake
voorzitter

CA845991-889D-440A-807B-86ECE0D11760.jpe

Hanneke van Nispen
secretaris

"Ik heb 28 jaar als directiesecretaris gewerkt bij organisatie-adviesbureau Berenschot. Na mijn pensionering in 2018 heb ik gezocht naar activiteiten waar ik mijn ervaring en belangstelling kan combineren (kunst en cultuur in het bijzonder muziek). Muziek heeft altijd deel uitgemaakt van mijn leven; in mijn familie werd en wordt veel muziek gemaakt.

In het verlengde van mijn werk bij Berenschot ben ik lid van het bestuur van Stichting Voetsporen van Berenschot, een stichting die het cultureel erfgoed van het bureau bewaakt en beheert.

Sinds 2018 ben ik organisator/gastvrouw van kleinschalige zondagmiddagconcerten bij twee verpleeghuizen in Bilthoven. Daarnaast werk ik als vrijwilliger in het museum SingerLaren. 

Door een artikel deze zomer in NRC over de anderhalvemeterconcerten ben ik in contact gekomen met Laura Oomens en ben ik attent gemaakt op de vacature van secretaris in het bestuur. Ik zal met veel plezier een bijdrage leveren aan het succes van deze stichting."

A8D6D71C-4B06-41FD-917C-AC433B9393E4_4_5

Jacob Engel
penningmeester

"In het dagelijks leven werk ik als informatieanalist in de zorg. Daarnaast ben ik pianist en geef ik met zangers recitals. Van jongs af aan ga ik graag naar kamermuziekconcerten, omdat ik geraakt wil worden door een persoonlijk muzikaal verhaal. De groep liefhebbers van kamermuziek is klein en vergrijst. Deze groep groter, jonger en meer divers maken met kwalitatief hoogstaande concerten is een missie waar ik graag een steentje aan wil bijdragen."

bottom of page