top of page

AGENDA 2023/24

april 2024

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              

ANIMATO png.jpg

Het Animato Kwartet (2013) wordt alom gezien als het meest veelbelovende jonge strijkkwartet in Nederland; het kwartet staat bekend om haar intense en krachtige spel, en grote podiumuitstraling.

In hun programma’s combineren de vier musici zowel klassieke werken uit het strijkkwartetrepertoire als, soms speciaal voor hen gemaakte, hedendaagse composities. Het kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in het Amsterdamse Concertgebouw, Utrecht/TivoliVredenburg, Den Haag/Diligentia, Muziekgebouw Eindhoven en de Rotterdamse Doelen. 

Het Animato ontving recentelijk de Kersjesprijs 2023. Ook nam het meerdere malen deel aan de Strijkkwartet Biënnale in Amsterdam. bij Bij evenementen zoalshet Utrecht International Chamber Music Festival en op festivals in Portugal, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk is het kwartet regelmatig te gast.

juni 2024

In de serie van Close-Up Classics treden zij op met twee juwelen

uit het romantische strijkkwartet repertoire:

 

E. Grieg strijkkwartet nr. 1 in G, op. 27  

R. Schumann strijkkwartet nr. 1 in a op 41 nr. 1 

Ode aan Bach
Ode aan Bach png.jpg

Prijzen zijn  € 27,50 regulier en €17,50 voor mensen t/m 30 jaar

Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen

Op zondag 23 juni 2024 om 16:00 uur zullen saxofonist Raaf Hekkema en Laura Oomens op altviool een bijzondere "Ode aan  Bach" ten gehore brengen in de Dorpskerk te Bloemendaal. 

 

Raaf Hekkema heeft al meerdere Bach CD’s opgenomen, de recentste in 2023 en ook talloze arrangementen gemaakt van bijvoorbeeld de Goldberg Variaties voor zijn rietkwintet “Calefax”.  

Als uitgesproken Bach-liefhebbers komen wij muzikaal bij elkaar in dit concert, waarbij Johan Sebastian zelf waarschijnlijk enigszins verbaasd geweest zou zijn: Als hij eens geweten had, dat de saxofoon uitgevonden zou worden en dat zijn werk daarop zo betoverend zou klinken! Daarnaast is Raaf ook een groot bewonderaar van de wellicht minder bekende componist Sigfrid Karg-Elert, die op zijn beurt weer geïnspireerd werd door Bach. Ook van hem zullen we meer horen in dit concert. 

De warme klank van de altviool geeft weer een andere dimensie aan Bach’s oeuvre, waarbij de cellosuites een krachtige basis vormen om op zoek te gaan naar allerlei kleurschakeringen. 

 

bottom of page